“Skandinaavinen design on aina huomioinut niin estetiikan kuin käytännöllisyyden. Minulle on tärkeää, että mukaan otetaan myös kestävän kehityksen näkökulma.” kertoo norjalainen muotoilija Andreas Engesvik, joka suunnitteli Jordanille uuden hammasharjan. Andreas Engesvik on alallaan kansainvälisesti arvostettu. Hän on kiinnostunut etenkin materiaalivalinnoista.

Kestävää kehitystä ilman kompromisseja

Moderni muotoilu, ergonominen varsi ja laadukkaat harjakset tekevät Jordan Green Clean -hammasharjasta erittäin käytännöllisen. Materiaalivalinnat ovat ympäristön kannalta kestäviä. Muotoiluprosessissa ei jätetä mitään sattuman varaan, vaan materiaalit on tosiaan valikoitu ympäristöä ajatellen. Peräti 90 % tuotteesta (pakkaus mukaan lukien) on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Luonnonvarojen käyttö on siis minimoitu ja olemassa oleville materiaaleille annetaan uusi elämä. Otetaan esimerkiksi hammasharjan varsi: se on tehty kierrätysmuovista, jota on alun perin käytetty elintarvikepakkauksissa. Pakkaus puolestaan on valmistettu kierrätetyistä paperikuiduista. Entä mistä saadaan loput 10 % tuotteen materiaaleista? Harjakset ovat sataprosenttisesti luonnonmateriaalia, ja pakkauksen etiketti on FSC-sertifioitua paperia kestävästi hoidetuista metsistä. Kuten pohjoismaiseen muotoiluperinteeseen kuuluu, Jordan Green Clean -hammasharja on moderni ja minimalistinen. Se sisältää vain ne välttämättömät materiaalit, jotka ovat välttämättömiä miellyttävälle hammaspesulle.

Sisäistä ja ulkoista kauneutta

Muotoilija Andreas Engesvik keskittyi luomaan tuotteen, joka on paitsi kaunis myös kestävä. Lopputuloksessa kiteytyy skandinaavisen suunnittelun ydin.

“Olen ehdottomasti ylpeä tästä työstä. Tämä hammasharja edustaa huippulaatua kahdella taholla: toisaalta se on esteettinen ja käytännöllinen, toisaalta ympäristöystävällinen.” Andreas kertoo.

Hampaiden hoidossakaan ei siis tarvitse valita ympäristön, toiminnallisuuden tai kauneuden välillä. Jordan Green Clean on valmistettu sekä sinua että ympäristöä ajatellen. Harjasmalleja on saatavilla kaksi: pehmeä ja keskikova. Neljästä väristä voi valita juuri omaan kylpyhuoneeseen sopivan väripiristyksen.

 

Tietoja hammasharjan materiaaleista

Mitä materiaalia varsi on?

Varsi on tehty sataprosenttisesti kuluttajatuotteista saadusta kierrätetystä polypropeenista (PP). Se täyttää Yhdysvaltain lääke- ja elintarvikeviraston (FDA) vaatimukset, eli se on turvallinen elintarvikekäyttöön. Materiaali on saatu jugurttipurkeista, margariinirasioista ja muista elintarvikkeita sisältävien, tyypillisesti kaupan kylmäosastolla olevien rasioiden kansista, jotka kuluttajat ovat toimittaneet kierrätykseen. Kierrätystalouden filosofian mukaisesti me annamme muoville uuden elämän!

Nailonharjakset on valmistettu risiiniöljystä, joka on sataprosenttisesti biopohjainen ainesosa. Risiiniöljy saadaan risiinikasvista, joka on uusiutuva luonnonvara. Se kasvaa vaatimattomassa maaperässä vaikeissakin ympäristöolosuhteissa, joten se ei kilpaile ruokaa ja muita kuituja tuottavan maatalouden kanssa. Harjaksissa ei ole väriaineita.

Pakkauksen paperi on saatu paperiteollisuuden paperijätteestä ja kaupallisessa käytössä olleista laatikoista, jotka on kerätty osana jätteenkäsittelyprosessia. Jätepaperista on luovuudella kehitetty suojaava, hyödyllinen tuote.

Etiketti on FSC- ja PEFC-sertifioitua paperia. FSC (Forest Stewardship Council eli hyvän metsänhoidon neuvosto) ja PEFC (Program for the Endorsement of Forest Certification eli kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä) ovat itsenäisiä, maiden hallituksista riippumattomia kansainvälisiä järjestöjä, jotka ylläpitävät ja edistävät kestävän metsänhoidon parhaita käytäntöjä. Niiden sertifioinnit takaavat, että tuotteissa käytetty puuraaka-aine on laillisesti hankittu ja peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

Liimassa on kumia, ja se on suunniteltu ja tuotettu mahdollisimman ympäristöystävällisesti, kuitenkaan ominaisuuksista tinkimättä. Liima täyttää FDA:n vaatimukset liimoille, jotka ovat epäsuorasti kosketuksessa ruoan kanssa, ja sitä käytetään monissa ravitsemukseen liittyvissä tuotepakkauksissa.

Kierrätysmateriaaleja käyttämällä säilytämme materiaalien arvon mahdollisimman pitkään. Toimintamalli kuuluu kierrätystalouteen. Näin minimoimme jätteen määrän ja luonnonvarojen kulutuksen, ja annamme olemassa olevalle tuotteelle ja ainesosille uuden elämän.

Green Clean -harjan kierrätysmuovi on FDA-hyväksyttyä, eli se on elintarviketurvallista eikä sisällä yhtään kemikaalia, josta voisi aiheutua suuhun laitettuna haittaa. Muovi on peräisin jugurttipurkeista, margariinirasioista ja muista elintarvikkeita sisältävien, kaupan kylmäosastolla olleista rasioista. Green Clean -hammasharjan muovi on siis täysin turvallista ja täyttää tiukkojen säädösten vaatimukset.

Tutustu Jordan Green Clean -tuotteisiin!

Lisää luettavaa

woman with white teeth flossing in mirror

Luonnolliset keinot hampaiden valkaisuun

Haluatko välttää perinteisiä hampaiden valkaisutuotteita ja -kemikaaleja? Tutustu vinkkeihimme tavoista, joilla voit saada luonnollisesti valkoisemmat hampaat.

Lue lisää

Pehmeiden harjasten hyöty hampaille

Erittäin pehmeät harjakset ovat hellävaraiset hampaille ja ikenille. Hampaiden harjaus on suuhygienian tärkeimpiä vaiheita, mutta tavallaan tekniikkalaji, sillä virhesuoritus voi jopa vahingoittaa hampaita. Yllättävän moni…

Lue lisää

Pohjoismainen Joutsenmerkki: mikä se on & mitä hyötyä siitä on?

Sanomattakin selvä, että säännöllisellä suuhygienialla hoidetaan hampaat kestäviksi ja terveiksi. Ympäristömerkkien ansiosta ei tarvitse enää tinkiä tuotteiden laadusta, vaikka haluaa suojella ympäristöä. Pohjoismainen Joutsenmerkki on…

Lue lisää