Tutkimuksen mukaan pelkkä harjaaminen puhdistaa ainoastaan 65 prosenttia hampaiden pinnasta. Hammasvälituotteiden käyttö on yhtä tärkeää kuin hammasharjan käyttö, jos haluaa pitää hampaat puhtaina ja terveinä. Silti vain alle kolmasosa meistä käyttää hammasvälituotteita säännöllisesti.

Sataprosenttisen puhtaat hampaat ja hyvinvoiva suu

Hampaissa on viisi pintaa, joista hammasharja puhdistaa vain kolme. Hammaslääkärit ja suuhygienistit eivät siis turhaan kannusta puhdistamaan hammasvälejä. Hammasväleihin jäävä plakki on otollinen paikka suun bakteerien päästä kasvamaan. Samat bakteerit aiheuttavat reikiintymistä ja ientulehdusta. Hammaslääkäri Jasmine Ben-Ami kertoo, että monella asiakkaalla on jonkinasteista ientulehdusta.

– Plakki ja ruuantähteet kertyvät hammasväleihin, ja bakteerit saavat rauhassa tehdä tekojaan, Ben-Ami vahvistaa.

Hammasvälituotteet puhdistavat hampaat sieltä, minne hammasharja ei yllä. Raikas, hyvinvoiva suu edellyttää sekä hammasharjan että hammasvälituotteen säännöllistä käyttöä. Puhdistettujen hammasvälien ansiosta suuhun tulee myös aivan erilainen puhtauden tunne – ja siihen ihanaan tunteeseen voi jäädä suorastaan koukkuun.

Näissä asioissa ei kannata huijata itseään eikä hammaslääkäriä:

– Jos on juuri ennen vastaanottoa langannut ja sitä ennen vuoteen ei ole, kyllä sen näkee, Ben-Ami hymyilee.

Reikiä tulee, kun hammasväleihin jää plakkia. Suurin osa aikuisten uusista rei’istä tuleekin juuri hammasväleihin.

Yllättävän helppoa – palkkana puhdas suu

Monella on mielikuva, että lankaaminen on ikävää ja aikaa vievää puuhaa, mutta tämän päivän tuotteet ja vaihtoehtojen kirjo tekevät puhdistamisesta helppoa. Puhtaiden hampaiden saavuttamiseksi vaaditaan vain pieni muokkaus päivittäisissä rutiineissa, ja lopputuloksena on raikas olo suussa. Jokaisen on mahdollista löytää omille hammasväleilleen sopiva tuote, ja hammasalan asiantuntija auttaa mielellään sopivien tuotteiden löytämisessä.

Hammasvälituote kannattaa valita hammasvälien koon mukaan. Jos hammasväleissä on suuria kokoeroja tai erityisen hankalia kohtia, kannattaa suuhun kokeilla useampaakin erilaista hammasvälituotetta. Esimerkiksi hammasväliharja sopii isoille hammasväleille, kun taas hammaslankaa tai -lankainta voi kokeilla käyttää ahtaissa hammasväleissä.

Tutustu Jordanin hammasvälituotteisiin ja valitse itsellesi sopivin!

Lisää luettavaa

Jordan Expert Clean Between

Hammastikkujen pehmeät harjakset ja kaareva muotoilu tekevät hammasvälien puhdistamisesta helppoa ja tehokasta.

Lue lisää

Välitä hammasväleistäsi - tule mukaan Jordanin 21 päivän haasteeseen!

Haasta itsesi kokeilemaan rutiinia, joka antaa syyn hymyillä! #Jordan21Challenge

Lue lisää
Clinic Gum Protector -hammasharjat

Ethän harjaa hampaitasi liian kovaa?

Useimmat meistä tekevät hyvää työtä harjatessaan hampaat kahdesti päivässä. Tiesitkö, että se kuinka kovaa painat harjaa hampaita vasten vaikuttaa myös hampaisiimme? Onneksi hellävaraisemman paineen käyttö…

Lue lisää