Paras harja on yksilöllinen valinta.  Silti moni valitsee tietyn harjan vanhasta tottumuksesta. Oletko sinäkin käyttänyt pitkään tiettyä harjatyyppiä vain koska se on tuttu ja turvallinen? Mistä tiedät, ettei tarjolla olisi parempaa? Nyt on hyvä hetki tutustua kriteereihin, joilla saat itsellesi sopivimman hammasharjan.

Harjaspään koko ja harjasten kovuus

Harjan täytyy mahtua mukavasti suuhun. Koko on ratkaiseva ominaisuus, koska liian kookkaalla harjalla on vaikea saada puhdasta jälkeä. Vähän liian pienellä harjalla pystyt ainakin putsaamaan jokaisen kolon.

Hyvä harja on pehmeähkö, jotta et hankaa ikeniä liian ankarasti. Vaikka paketissa olisi kovuusmerkintänä ”medium” tai ”keskikova”, harja voi silti olla herkille ikenille turhan kova.

Kädensija eli varsi

Sopiva kädensija on tärkeä, koska vain kunnollisella otteella pystyt käyttelemään harjaa suussa ketterästi eri asennoissa. Harjaustyylisi vaikuttaa siihen, kuinka leveä ja paksu varsi tuntuu käteesi mukavalta. Jos hampaidenpesu on sinulle tarkkuuslaji ja haluat esimerkiksi pitää harjaan tuntumaa sormenpäillä, testaa kapeaa kädensijaa. Jos hammasharja on sinulle ensisijaisesti työkalu, josta kuuluu saada reilu ote, valitse ronskimpi kädensija.

Pehmeä, taipuisa harja saattaa joustaa liikaakin, jolloin sitä tulee painaneeksi liian voimakkaasti. Sellainen tekee hallaa niin ikenille kuin hampaille.

Muotoilu

Hammasharjan harkittu muotoilu voi itse asiassa tehostaa hampaiden puhdistusta ja suuhygieniaa. Ja onhan houkuttelevampaa tarttua henkilökohtaiseen hygieniavälineeseen, joka edustaa juuri omaa tyylimakua! Ei kuitenkaan kannata tehdä valintaa ensisijaisesti ulkonäön perusteella, koska silloin saatat tarttua harjaan, joka ei olekaan paras hoitoväline omalle suuterveydellesi.

Näin valitset Jordan-hammasharjan

  • Haluan harjan, jossa on pieni harjaspää. Individual Reach -mallin pieni harjaspää pääsee hyvin suun ahtaisiinkin paikkoihin. Varsi on hoikka, joten voit käytellä harjaa herkällä tuntumalla sormenpäillä.
  • Haluan harjan, josta saa kunnollisen otteen (leveä varsi). Individual Clean sopii sinulle, joka haluat hammasharjasta tukevan otteen. Tässä mallissa on myös hieman suurempi harjasosa. Jämäkkä kahva ja harjakset sopivat rivakampaan harjaustyyliin.
  • Haluan harjan, josta saa kunnollisen otteen (kapea varsi): Individual Reach on suosituin harjamallimme. Se sopii ennen kaikkea silloin jos hampaiden harjaus on tarkkuuslaji ja harjaustekniikka on hellävarainen. Kapeasta varresta saa hyvän otteen, ja harjaspään muotoilu mahdollistaa hyvän ulottuvuuden. Jordan Target harjan kapea varsi on ergonomisesti muotoiltu, ja sen ohjaamistarkkuus on omaa luokkaansa.
  • Haluan erittäin pehmeän harjan, joka sopii herkille hampaille. Clean Between harjassa on ultrapehmeät harjakset, jotka puhdistavat syvältä ja tehokkaasti. Harjaspää käsittelee kiillettä hellävaroen.
  • Haluan harjan, joka ilmoittaa liian voimakkaasta harjauksesta. Clinic Gum Protector -harjamallia myydään vain apteekeissa. Jos harjaat liian kovaa, varsi taipuu ja napsahtaa antaen sormilla tuntuvan merkin. Ohuet, kartionmalliset harjakset ovat ikenille hellät mutta puhdistavat hammasvälit syvältä ja ienrajan tehokkaasti.
  • Haluan harjan, joka puhdistaa ennen kaikkea tehokkaasti. Expert Clean -harjassa on erikoismuotoiltu Clean Tech (TM) -harjaspää, jossa muun muassa harjasten kierteinen sijoitus tehostaa plakin poistoa.
  • Haluan harjan, joka on hauskan värinen. Ultimate You edustaa tyylikästä muotoilua neonväreineen. Ergonomisesti muotoillusta varresta saa hyvän otteen. Kärjen pidennetyt harjakset yltävät tehokkaasti takaposkihampaisiin.
  • Haluan ympäristöystävällisen harjan. Luontoihmisen ei tarvitse tinkiä tehokkaista harjaksista eikä toimivasta varresta. Green Clean on valmistettu sekä sinua että ympäristöä ajatellen. Valmistusmateriaaleissa ei ole mitään turhaa, harjaspää on tehokas ja kädensija ergonominen. Hampaat tulevat varmasti puhtaiksi.
  • Haluan sähköhammasharjan. Jos sinun on vaikea saada hyvää pesutulosta tavallisella hammasharjalla ja maltat keskittyä harjaamiseen, sähköhammasharja on oivallinen ratkaisu. Jordan-vaihtoharjaksia on saatavilla eri tarkoituksiin. Kaikki on muotoiltu siten, että hampaan pintaan muodostuu paras mahdollinen puhdistuskontakti.

Muista vaihtaa harja säännöllisesti

Päivittäinen käyttö kuluttaa harjaa. Kulahtaneilla harjaksilla ei ole uuden harjan veroista puhdistustehoa. Suuhygienian takia hammasharja pitää vaihtaa kolmen kuukauden välein. Hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa hammasharja aina uuden vuodenajan kynnyksellä – ja tietenkin aina, kun se on silminnähden väsynyt tehtäväänsä.

Tutustu Jordan -hammasharjoihin!

Lisää luettavaa

Jordan Expert Clean Between

Hammastikkujen pehmeät harjakset ja kaareva muotoilu tekevät hammasvälien puhdistamisesta helppoa ja tehokasta.

Lue lisää

Välitä hammasväleistäsi - tule mukaan Jordanin 21 päivän haasteeseen!

Haasta itsesi kokeilemaan rutiinia, joka antaa syyn hymyillä! #Jordan21Challenge

Lue lisää
Clinic Gum Protector -hammasharjat

Ethän harjaa hampaitasi liian kovaa?

Useimmat meistä tekevät hyvää työtä harjatessaan hampaat kahdesti päivässä. Tiesitkö, että se kuinka kovaa painat harjaa hampaita vasten vaikuttaa myös hampaisiimme? Onneksi hellävaraisemman paineen käyttö…

Lue lisää