Hammasproteesin puhdistus

Vaikka tekohammas ei voi reikiintyä, on tärkeää pitää se puhtaana. Muuten suuhun kertyy likaa ja tulehdusriski kasvaa. Puhdista ikenet, kieli ja posket samalla, kun huollat proteesin. Puhdistus vilkastuttaa kudosten verenkiertoa ja poistaa bakteereita.

Jordan Clinic -proteesiharjalla puhdistat tehokkaasti osa- ja kokoproteesin. Proteesiharja istuu mukavasti käteen, ja putsaus käy kätevästi kahdella harjaspäällä. Isommalla käsittelet proteesin pinnat, pienemmällä toisen puolen hankalammat raot. Jykevä kädensija helpottaa käyttöä, vaikka lihasten hienomotoriikka olisikin jo vähän heikentynyt.

Muista poistaa kiinnitysaine

Joskus proteesin kiinnittämiseen käytetään erillistä proteesin kiinnitysainetta. Vanha on poistettava huolellisesti ennen uuden laittamista. Noudata tarkasti tuotteen omia käyttöohjeita.

Vielä pari proteesivinkkiä!

Aika muuttaa myös ientä ja leukaluuta. Siksi proteesin istuvuus tarkistetaan yleensä vuosittain hammaslääkärissä. Tarkistusta ei siis voi tehdä itsenäisesti. Huonosti istuva hammasproteesi voi ärsyttää kudosta ja aiheuttaa siihen tulehduksen. Varaa säännöllisesti hammaslääkäriaika, jotta varmistut proteesisi kunnosta.

Irrotettava proteesi otetaan pois suusta yöksi, jotta ikenet saavat ilmaa ja syljestä kosteutta. Se tekee hyvää ikenien terveydelle. Ennen kuin laitat proteesin suuhun, muista säilyttää, puhdistaa ja huuhdella se ohjeiden mukaan.

 

Lisää luettavaa

Jordan Expert Clean Between

Hammastikkujen pehmeät harjakset ja kaareva muotoilu tekevät hammasvälien puhdistamisesta helppoa ja tehokasta.

Lue lisää

Välitä hammasväleistäsi - tule mukaan Jordanin 21 päivän haasteeseen!

Haasta itsesi kokeilemaan rutiinia, joka antaa syyn hymyillä! #Jordan21Challenge

Lue lisää
Clinic Gum Protector -hammasharjat

Ethän harjaa hampaitasi liian kovaa?

Useimmat meistä tekevät hyvää työtä harjatessaan hampaat kahdesti päivässä. Tiesitkö, että se kuinka kovaa painat harjaa hampaita vasten vaikuttaa myös hampaisiimme? Onneksi hellävaraisemman paineen käyttö…

Lue lisää