Miksi käyttäisit hammaslankaa?

Onko hammaslanka jäänyt vähemmälle käytölle? Ei hätää. Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa. Hammasvälien lankaus on tärkeämpää kuin uskotkaan. Voit estää hampaiden reikiintymisen paikoissa, joita et pääse putsaamaan hammasharjalla. Onko hammaslangan oikea käyttötekniikka sinulle jo tuttu?

hammaslankaus

Hampaisiin muodostuu päivittäin plakkia, jossa on paljon bakteereita. Hammasharja on hyvä väline sen poistamiseen, mutta harjalla et pääse kaikkiin koloihin ja väleihin. Hammasväleihin solahtaa kätevimmin hammaslanka.

Hammaslangan käyttöohjeet

  • Ota pakkauksesta riittävän pitkä pätkä hammaslankaa.
  • Pyöräytä langanpäät etusormien ympäri ja puhdista ensin alaleuan hammasvälit.
  • Yläleuan hammasväleihin pääset, kun tuet lankaa myös peukalolla.
  • Ohjaa lanka hammasvälissä ikeneen asti. Varo kuitenkin vahingoittamasta ientä.
  • Liikuta lankaa ylös ja alas.

Onko tavallisen hammaslangan käyttö vaikeaa? Kokeile varrellista hammaslankainta, esimerkiksi Jordanin Easy Clean Flosser. Varren kumiosista saa hyvän otteen, ja lankaosa on helppo vaihtaa.

3 toimintoa, 1 lankain

Kuluttajien suosikiksi on noussut lankainmalli 3-in-1 Flosser. Siinä yhdistyy kolme hoitovälinettä, jotka kulkevat kätevästi mukana matkoillakin.

  1. Lankaimella torjut plakin kertymistä hammasväleihin.
  2. Hammastikulla poistat ruoanmurut hammasväleistä.
  3. Kielenpuhdistimella vähennät kielen päälle kertyviä bakteereita ja varmistat raikkaan hengityksen.

Hammaslankaa ennen harjausta vai sen jälkeen?

Useimmiten kysytään, kuinka usein hammaslankaa käytetään ja onko sitä parempi käyttää ennen harjausta vai sen jälkeen? Useimmille riittää käyttö kerran päivässä, mutta mikään ei estä tarttumasta lankaan aina tarpeen tullen.

Moni ”unohtaa” langan tai käyttelee sitä vähän puolihuolimattomasti. Lisäksi lankaus voi tuntua turhalta hammaspesun jälkeen, koska hampaat tuntuvat pintapuolisesti puhtailta. Kannattaa siis tehdä hammaslangan käytöstä jokaista hammaspesua edeltävä rutiini, niin se ei pääse unohtumaan. On toinenkin syy: fluoritahna vaikuttaa laajemmalla alueella, kun välitkin on putsattu langalla. Jordanin yksi vanhemmista artikkeleista suosittelee lankaamaan harjauksen jälkeen. Haittaako, että kehotetaan eri tavoin?

Jordanin valikoimasta löydät suuhygieniatuotteet kaikenlaisiin tarpeisiin, mieltymyksiin ja elämänvaiheisiin. Täältä löydät sinulle sopivan hammaslangan