Jordanin historia

Suomessa Jordan-hammasharjoja on myyty jo 1960-luvulta lähtien. Nykyään valikoima sisältää niin hammasharjoja kuin hammasvälituotteita, joiden joukosta löytyy jokaiselle sopiva tuote – harjaustekniikkakin huomioiden, ja perheen pienimpien ensiharjasta proteesiharjaan asti.

Kaikki alkoi tanskalaisesta kammantekijästä, Wilhelm Jordanista, joka syntyi Kööpenhaminassa 22.1.1809. Nuorena miehenä Wilhelm lähti Saksaan kammantekijän oppipojaksi, ja perusti pohjan perinnölle, joka edelleen toimii vahvana. Toimittuaan kisällinä Keski-Euroopassa ja pidettyään pientä kampakauppaa Kööpenhaminassa Wilhelm suuntasi Christianiaan (nyk. Oslo), mukanaan kaksi kammantekijää. Vuonna 1837 hän perusti yhtiön nimeltä Jordan.

Hjalmar Jordan, perustajan pojanpoika ja pääjohtaja antoi yritykselle uuden suunnan, kun hän keksi aloittaa hammasharjojen valmistuksen ja myynnin vuonna 1927. Ulkomaanmatkojensa ansiosta hän ymmärsi suuhygienian olevan panostamisen arvoista. Jordan oli ensimmäinen hammasharjojen valmistaja Norjassa. Hammasharjojen vienti alkoi vuonna 1960 ja nykyään Jordan-tuotteita myydään ympäri maailmaa. Hammastikkujen tuotanto alkoi vuonna 1966.